Transparency International закликала Холодницького піти у відставку

Transparency International закликала Холодницького піти у відставку
Назар Холодницький

Раніше таку ж заяву розповсюдило Посольство США в Україні

В організації Transparency International вважають, що звільнення Холодницького поверне довіру до САП і «відновить активну роботу по боротьбі з корупцією в Україні».

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International закликала главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького подати у відставку.

«Керівник установи є його лідером і особою, тому його заплямована репутація підриває довіру до інституту, який він очолює. При обставинах, що склалися, TI Україна закликає Назара Холодницького подати заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Адже збереження незалежності і суспільної довіри до САП є критично важливими в процесі боротьби з корупцією в Україні», - йдеться в заяві Transparency International.

Раніше таку ж заяву розповсюдило Посольство США в Україні.

Повідомлення посольства з'явилося після того, як Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів рекомендувала винести догану, але не звільняти керівника САП Холодницького з займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник має намір оскаржити рішення.

Нагадаємо, НАБУ опублікувало у YouTube фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначається, що у результаті  були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень.

На першому короткому записі розмова йде між керівником САП та народним депутатом Л. (Георгій Логвинський, «Народний фронт» - «Главком») про перебіг розслідування.

На аудіозаписі чутно, як Холодницький запевняє співрозмовника у тому, що не може закрити проти нього справу, але обіцяє інформувати про деталі слідства.

Друга записана розмова відбувається між керівником САП та директором ТОВ «Акварелі Девелопмен Холднг», який є свідком у кримінальному проваджені щодо пропонування хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Як повідомлялось, НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» в його робочому кабінеті.

Однак генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендує притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: