Троян звільнив силовиків, що влаштували стрілянину в Княжичах, однак вони досі працюють

Троян звільнив силовиків, що влаштували стрілянину в Княжичах, однак вони досі працюють
Вадим Троян

Троян відсторонив 25 правоохоронців

В.о. голови Нацполіції Вадим Троян відсторонив від виконання посадових обов'язків усіх силовиків, причетних до трагедії у Княжичах. Про це він заявив під час засідання комітету Ради з питань правоохоронної діяльності.

«Мною підписаний наказ про відсторонення всіх 25 силовиків, які брали участь в операції  - це 5 керівників і 20 підлеглих. Коли закінчиться перевірка, ми передамо результати в ГПУ і визначимось з дисциплінарною складовою, хто чий наказ не виконав, кримінальну оцінку дасть ГПУ», - сказав Троян.

На уточнююче питання народного депутата Віталія Купрія про відсторонення цих працівників т.в.о. голови Нацполіції сказав: «Ще ні». Троян уточнив, що «вони не відсторонені, оскільки я їх тільки заслухав сьогодні, і визначили за їх інструкцією, хто що робив і чи були помилки в їхній роботі».

Як повідомлялось, Сторожук розповів, як слідчі розслідують стрілянину між поліцією та ДСО внаслідок якої загинули п'ятеро правоохоронців.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 3 грудня в Княжичах. Під час перестрілки загинуло двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши постріли, відмовилися від свого плану із грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 у бік Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Їм буде висунуто звинувачення у скоєнні грабежу і розбою. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.

Тим часом колеги загиблих у Княжичах працівників Держслужби охорони Сергія Орлова та Євгена Куртєва вважають, що у Міністерстві внутрішніх справ подають неправдиву інформацію щодо обставин трагедії.

Також повідомлялося, що міністр внутрішніх справа Арсен Аваков має намір перервати триденне відрядження до Канади. Аваков, який полюбляє дописувати у Facebook, за добу жодного слова не написав про трагедію у Княжичах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: