Туск закликав Земана до співпраці із ЄС

Туск закликав Земана до співпраці із ЄС
Дональд Туск звернувся до Мілоша Земана

Голова Європейської Ради також висловив сподівання на те, що офіційна Прага буде й надалі відігравати конструктивну роль в рамках ЄС

Голова Європейської Ради Дональд Туск закликав переобраного 27 січня 2018 року президента Чехії Мілоша Земана до співпраці із ЄС. Дану заяву колишній очільник польського уряду зробив у офіційному привітанні із нагоди перемоги нинішнього очільника Чехії під час другого туру виборів.

Дональд Туск також висловив сподівання на те, що офіційна Прага буде продовжувати відігравати активну і конструктивну роль в рамках ЄС. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того очільник Європейської Ради в листі-привітанні наголосив на тому, що перебуваючи із грудня 2014 року на цій посаді, він намагався краще відповідати в своїй політиці на ті речі, які турбують громадян ЄС. В цьому побачили алюзію в тому числі і на протиріччя щодо загальноєвропейського підходу до проблеми біженців, чим активно спекулював Мілош Земан під час передвиборчої кампанії. Речник Європейської Ради у відповідь на запитання про те, чи перемога євроскептика у рамках президентських перегонів в Чехії турбує офіційний Брюссель, заявив про те, що ЄС поважає результати виборів і переобрання Земана їх не турбує.

Окремо в понеділок очільник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться із прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Брюсселі. Керівник партії ANO, після вотуму недовіри від парламенту країни, вдруге отримав мандат від Мілоша Земана на формування уряду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: