У Білому домі розповіли, хто замінить Болтона

У Білому домі розповіли, хто замінить Болтона
Джон Болтон

Виконувачем обов'язки радника Трампа з нацбезпеки стане екс-заступник Болтона

Виконувачем обов'язки радника президента Сполучених Штатів з нацбезпеки стане заступник Джона Болтона - Чарльз Капперман, який раніше подав у відставку.

Про це повідомив прес-секретар Білого дому Хоган Гідлі, передає CNN.

Як зазначає видання, Капперман давній союзник і радник Болтона, він став його заступником у січні 2019 року

«Пріоритети та політика Джона Болтона просто не збігаються з президентськими, і будь-який чинний президент має право поставити когось на певну посаду, хто зможе виконати його порядок денний. Ця ситуація (з Болтоном, - ред.) більше не прийнятна, тому президент вніс зміни», - сказав Гідлі журналістам.

Він також запевнив, що «не було жодної проблеми», яка призвела до звільнення Болтона, зазначивши, що додаткова інформація буде надана на найближчому брифінгу.

Чарльзу Капперману 68 років, він обіймав керівні посади у військово-промисловій корпорації Lockheed Martin і Boeing, у 80-х працював у адміністрації президента США Рональда Рейгана.

Нагадаємо, 10 вересня президент США Дональд Трамп повідомив у Twitter, що звільнив свого радника з національної безпеки Джон Болтона, оскільки не згоден з багатьма з його пропозицій.

Болтон працював радником Трампа з весни 2018 року.

Нагадаємо, у серпні радник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон перебував з візитом у Києві.

Напередодні його візиту видання The Wall Street Journal, посилаючись на дані з адміністрації президента США, повідомляло, що  Болтон особисто намагатиметься переконати українське керівництво відмовитися від ідеї продажу компанії «Мотор-Січ» китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation.

Раніше повідомлялося, що Болтон не виключає, що США можуть приєднатися до переговорів щодо Донбасу в «нормандському форматі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: