У БПП вирішили, що блокування трибуни Тимошенко і Ляшком незаконно

У БПП вирішили, що блокування трибуни Тимошенко і Ляшком незаконно

У кожного з глав фракцій – своя мета блокування, каже депутат Ар’єв

Лідери фракцій Радикальної партії Олег Ляшко та «Батьківщина» Юлія Тимошенко блокуванням трибуни грубо порушують закон про регламент. Про це в коментарі «Главкому» сказав депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар’єв.
«В статті 47, пункт 4, чітко сказано, що забороняється блокування трибуни та перешкоджання веденню засідання», - підкреслив нардеп.
Ар’єв також зазначив, що Тимошенко і Ляшко давно хочуть перевиборів до Верховної Ради. «Вони зараз створили «спільну фракцію» - для того, щоб розхитати парламентаризм. У кожного з них – своя мета і свої сили, які стоять за цим, в тому числі, і не українські… Насправді вони хочуть дестабілізувати країну заради власних політичних цілей, а також політичних цілей тих сил, які стоять за ними. І це сили зовсім не проєвропейські і недемократичні. В тому числі – з-за кордону. Тому ми дивимося на політичний театр, який розігрується начебто заради красивої мети», - розповів він.
Разом із тим, Ар’єв пообіцяв, що скоро це блокування буде припинено. «Ми порадимося, ми знайдемо вихід. Зараз, коли країна опинилась під загрозою загострення бойових дій та нової хвилі російської інтервенції, ми не дамо політичним амбіціям безвідповідально руйнувати державу. Вони скоро це побачать», - підкреслив політик.
Нагадаємо, вчора, 5 липня, депутати з фракцій «Батьківщини» та Радикальної партії заблокували трибуну і президію парламенту. Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що блокування безстрокове - до вирішення питання зниження тарифів на комунальні послуги для населення.
Верховна Рада сьогодні не змогла розпочати роботу через блокування трибуни. Сесійне засідання перенесено на завтра, 7 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: