У Бразилії вийшов містичний серіал про українців-чаклунів

У Бразилії вийшов містичний серіал про українців-чаклунів
Відьма співає закляття, що є українськими народними піснями
Фото: globoplay.globo.com

Сюжет розгортається довкола зникнення молодої дівчини Галини понад 30 років тому

Серіал у жанрі фентезі під назвою «Бездушні» вийшов у Бразилії. У стрічці українців показали з містичної сторони. 

Офіційна прем'єра серіалу відбулася ще у жовтні 2020 року, тому кінострічка вже доступна у мережі.

Сюжет розгортається довкола зникнення молодої дівчини Галини у 1988 році у вигаданому місті Бригіда, що заснували українські іммігранти. 

За сюжетом показується місто кінця 80-х років минулого століття, яке було засноване мігрантами з України. Сам серіал починається зі зникнення молодої Галини 1988 року. Коли дівчина пропала, жителі міста святкували Івана Купала. В результаті трагедії свято прибрали з міського календаря. Але через тридцять років події повторюються.


Багатьох українських глядачів здивували містичні мотиви в серіалі. Так, головна героїня серіалу – українка, яка використовує народні пісні як заклинання. Крім цього, в одній зі сцен діти їдять борщ, правда, страва схожа більше на кров. Школярі завжди вкрай офіційно звертаються один до одного – Роман, Іван.

Крім цього, у серіалі з'являється старенька, яка співає традиційну українську пісню «Маруся, раз-два-три – калина» як закляття.

Варто відзначити, що поки що знято перший сезон серіалу. У ньому десять серій, кожна триває від сорока хвилин до години.

В українському Інтернеті думки з приводу серіалу розділилися - одні хвалять його за інтерес до української культури, в той час як інші лають за «клюкву» - тобто стереотипні уявлення про слов'янський побут і ментальність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: