У «Газпромі» збираються оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу у спорі з «Нафтогазом»

У «Газпромі» збираються оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу у спорі з «Нафтогазом»

Аргументація арбітрів з багатьох питань проміжного рішення є недостатньою, - Міллер

«Газпром» вирішив оскаржити рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з «Нафтогазом» в апеляційній інстанції. Про це заявив глава російської компанії Олексій Міллер, пише ТАСС.

«За попередньою економічною оціною, відповідно до попереднього рішення Стокгольмського арбітражу, сума стягнення з «Нафтогазу України» на користь «Газпрому» перевищує $1,7 млрд. Разом з тим, аргументація арбітрів з багатьох питань проміжного рішення є недостатньою, і «Газпром» прийняв рішення оскаржити проміжне рішення Стокгольмського арбітражу в Апеляційному суді Швеції», - сказав він.

Міллер також сказав, що «Газпром» звернеться до українського уряду для захисту своїх інвестицій в рамках міждержавної угоди, а якщо порушення не будуть усунуті, то в міжнародний арбітраж.

Як відомо, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги принципу «бери або плати» «Газпрому» за контрактом на постачання газу від 2009 року.

Акції «Газпрому» одразу ж впали на 2%, за день монополіст втратив $1 млрд капіталізації

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: