У Каськіва немає панамського «імунітету» проти нових кримінальних справ, – ГПУ

У Каськіва немає панамського «імунітету» проти нових кримінальних справ, – ГПУ
Владислав Каськів

Наданий Каськіву імунітет щодо притягнення до кримінальної відповідальності по нових справах є стандартною процедурою

Наданий екс-голові Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами України Владиславу Каськіву імунітет щодо притягнення до кримінальної відповідальності по нових справах є стандартною процедурою, і жодних перешкод висувати нові підозри йому немає.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит «Наших грошей».

«Оприлюднені на Facebook-сторінці твердження Каськіва щодо «невідкличних міжнародних гарантій України не висувати додаткових звинувачень» не відповідають дійсності», – сказано у відповіді ГПУ.

Єдиним обов’язком українських правоохоронних органів, у разі наміру притягнення Каськіва до кримінальної відповідальності за інші злочини, є погодження цього питання з Міністерством закордонних справ Панами.

«У практиці роботи ГПУ надання такої згоди є переважно формальною процедурою», – зазначено у відповіді.

Крім того, у Генпрокуратурі відзначили, що Каськів втрачає імунітет щодо притягнення до кримінальної відповідальності за інші злочини за згодою панамської сторони у разі, якщо він після відбуття покарання в Україні упродовж 45 днів не злітає до Панами.

У ГПУ вказали, що надали панамській владі стандартний перелік гарантій, які передбачені Договором між Україною та Республікою Панама про видачу правопорушників від 04.11.2003. «Такі гарантії надаються Генпрокуратурою завжди, стосовно усіх осіб, які запитуються для видачі у будь-яких іноземних держав», – сказано у відповіді.

Як повідомлялося, вночі 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано Каськіва. 

Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

З Каськіва внесли заставу 160 тис. грн із його власних коштів. Крім того, Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: