У Київському патріархаті підтвердили факт спільної служби у Москві з духовенством РПЦ

У Київському патріархаті підтвердили факт спільної служби у Москві з духовенством РПЦ

Речник УПЦ КП повідомив, що у Москві добре знають про спільну службу священників з Києва та РПЦ

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря підтвердив, що 12 листопада відбулось спільне служіння священиків УПЦ КП і священика РПЦ у храмі в Московській єпархії РПЦ.

«Конкретне місце храму та ім‘я священика не називатимемо, бо він може постраждати. Але в Москві добре знають, як і де це було та знають, що ми свідчимо правду.

А якщо якимось псевдо-журналістам з необмеженою безвідповідальністю та їхнім босам факт співслужіння так допікає - то цьому можна лише порадіти. Адже темрява не любить світла, і брехня не терпить правди», - написав він у своєму «Фейсбуці». .

Також він додав, що «через всілякі інформаційні помийні запускається брехня про нібито служіння з якимись російськими маргіналами-розкольниками, а не з МП».

Як повідомили раніше російські ЗМІ, на Архієрейському Соборі, який відбувся в Москві, заслухали звернення Філарета (Денисенко) від 16 листопада 2017 року начебто з проханням пробачити його і повернути в лоно канонічної Матері-Церкви.

Водночас патріарх Філарет спростував заяву РПЦ про те, що він просив у Кирила помилування.

Згодом прес-секретар Української православної церки Київського патріархату (УПЦ КП) архієпископ Євстратій (Зоря) опублікував лист, який патріарх Філарет направив патріарху Російської православної церкви (РПЦ) Кирилу.

Читайте також: Православні сенсації. Як московські попи «дали незалежність» українській церкві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: