У Китаї чоловік помер від таємничого хантавірусу

У Китаї чоловік помер  від таємничого хантавірусу
У Китаї вперше померла людина від хантавірусу

Хантавірус - тваринного походження і від нього немає ліків

У китайській провінції Юньнань зафіксовано першу смерть від хантавірусу.

Про це повідомляє в своєму Twitter Global Times.

Житель провінції Юньнань помер в громадському транспорті, який прямував в Шаньдун. Лікарі перевіряють всіх пасажирів, які перебували в салоні того ж автобуса. Поки немає відомостей про те, чи є серед них заражені.

Відомо, що поширення хантавірусу відбувається через гризунів. Крім того, відомі випадки, коли зараження відбувалося після укусу деяких видів комахоїдних кажанів. Передача захворювання від людини до людини не характерна для хантавірусів. Проте, такі випадки зустрічаються, але зафіксовані тільки на території Аргентини і Чилі.

Симптоми хантавірусу схожі з симптомами багатьох респіраторних захворювань - це головний біль, слабкість, кашель, проблеми з травленням, блювота. Ніякого лікування або вакцини від хантавірусу поки не існує.

Однак, багато відомих медиків після новини про смерть китайського чоловіка, поспішили запевнити громадськість у тому, що мова не йде про коронавіруси № 2.

За даними Центру з контролю за інфекційними захворюваннями США, ризик зараження вкрай високий навіть для абсолютно здорової людини.

До недавнього часу не були відомі випадки, щоб хантавірус передавався від людини до людини, але сам собою вірус слабо вивчений.

До слова, станом на ранок 25 березня кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить майже 423 тисячі.

Всього у світі 422,652 інфікованих. Від COVID-19 померли 18 915 людей, видужали – 108 573.

Найбільше у світі смертей зафіксовано в Італії — 6820 осіб. У Китаї за весь час епідемії загинуло 3160 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: