У Мінфіні розповіли, чи зміниться для України обсяг підтримки від МВФ

У Мінфіні розповіли, чи зміниться для України обсяг підтримки від МВФ

Основна різниця між програмами полягає в терміні їх реалізації, підкреслили в Мінфіні

Уряд планує фіналізувати переговори з МВФ наступного тижня

У Міністерстві фінансів України запевнили, що обсяг фінпідтримки з боку МВФ не зміниться.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«У зв'язку з масштабною фінансово-економічною кризою в усьому світі через поширення Covid-19 і загальною економічною невизначеністю щодо тривалості та інтенсивності наслідків пандемії МВФ змінив підходи до тривалості програм з країнами і пропонує варіант продовження співпраці з Україною за короткою програмою кредитування Stand-by», - сказано в повідомленні.

Сума програми на відповідний період залишається незмінною, підкреслили в Мінфіні.

«Основна різниця між цими програмами полягає в терміні їх реалізації: Stand-by - 1,5 року, EFF - 3 роки. Уряд планує фіналізувати переговори з МВФ наступного тижня», - пояснили у відомстві.

Напередодні посли Великої сімки нагадали Україні про важливість співпраці з МВФ.

Нагадаємо, 7 травня директор пресофісу МВФ Джері Райс заявив, що переговори між МВФ і Києвом тепер спрямовані не на забезпечення для України трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а на досягнення умов для запуску програми Stand-by, яка передбачає менші обсяги й розрахована на 18 місяців.

Також нагадаємо, що головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні призначено Іванну Владкову Голлар.

До слова, раніше Нацбанк заявив, що МВФ не висуватиме нових умов Україні

Україна розраховувала отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ за новою програмою EFF у першому півріччі 2020 року, однак не виключає і подальшої затримки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: