Посли Великої сімки нагадали Україні про важливість співпраці з МВФ

Посли Великої сімки нагадали Україні про важливість співпраці з МВФ
МВФ змінив умови програми для України

Під час зустрічі з головою Верховної Ради посли країн G7 відзначили важливість забезпечення нової програми МВФ

Посли країн Великої сімки у розмові зі спікером Верховної Ради України нагадали про важливість нової програми з МВФ.

Відповідне повідомлення розміщено у Twitter Групи підтримки послів G7 в Україні за підсумками зустрічі.

Під час зустрічі послів країн Великої сімки зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, посли наголосили на важливості для України продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Під час зустрічі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим посли країн G7 відзначили важливість забезпечення нової програми МВФ та подальшого просування вперед щодо законодавства на підтримку реформ, які зміцнять економіку та демократію України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 травня директор пресофісу МВФ Джері Райс заявив, що переговори між МВФ і Києвом тепер спрямовані не на забезпечення для України трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а на досягнення умов для запуску програми Stand-by, яка передбачає менші обсяги й розрахована на 18 місяців.

Також нагадаємо, що головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні призначено Іванну Владкову Голлар.

До слова, раніше Нацбанк заявив, що МВФ не висуватиме нових умов Україні

Україна розраховувала отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ за новою програмою EFF у першому півріччі 2020 року, однак не виключає і подальшої затримки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: