У Мін’юсті попереджають: майно на окупованих територіях перепродається без внесення змін до реєстру

У Мін’юсті попереджають: майно на окупованих територіях перепродається без внесення змін до реєстру

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції

Фото: Главком

Продати майно на окупованих територіях можна лише, знаходячись на підконтрольній території

Операції з купівлі-продажу нерухомості на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводиться без внесення змін до відповідних реєстрів Міністерства юстиції. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявила Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції, голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК.

«По-перше, доступ усім нотаріусам, що залишилися на окупованій території, до реєстрів припинено. Тому вони не можуть вчиняти такі дії на окупованій території. Це насамперед стосується нотаріусів, які перейшли на бік сепаратистів. Можливо, це майно на окупованій території просто перепродається без внесення змін до реєстру. Тут треба розпочинати зі звернення до Нацполіції і дивитися, хто яким шляхом вчинив протиправні дії», - сказала вона.

Водночас Севостьянова пояснила, що продати майно, яке знаходиться на окупованих територіях можна. Для цього треба перебувати на підконтрольній території.

«На території України сьогодні діє принцип екстериторіальності щодо реєстрації нерухомості. Це означає, що, незалежно від місця знаходження майна, будь-який нотаріус чи реєстратор може внести дані до реєстру за фактом купівлі-продажу нерухомості. Тому, наприклад, якщо у вас є майно у Донецьку чи Луганську, а ви перебуваєте в Києві, то можете оформити його продаж», - зазначила вона.

Як повідомлялося, Наталія Севостьянова розповіла про новий проект уряду, згідно з яким в рамках реформи державної служби в кількох міністерствах планується створити генеральні директорати і залучити туди на роботу нові професійні кадри.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: