У МОЗ нагадали, як достроково припинити самоізоляцію після подорожей за кордон

У МОЗ нагадали, як достроково припинити самоізоляцію після подорожей за кордон
У МОЗ нагадали, як достроково припинити самоізоляцію після подорожей за кордон

Щоб достроково припинити самоізооляцію, спочатку необхідно зробити ПЛР-тест в одній з лабораторій, яка має доступ до електронної системи ЦГЗ

У Центрі громадського здоров'я МОЗ нагадали алгоритм дострокового припинення самоізоляції після повернення з новорічних подорожей з-за кордону.

Як повідомляється на сторінці ЦГЗ у Facebook, спочатку необхідно зробити ПЛР-тест в одній з лабораторій, яка має доступ до електронної системи ЦГЗ.

Зазначається, що лабораторії, які не мають доступу до системи, не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток «Дій вдома».

Після цього дані про негативний результат лабораторія вносить самостійно.

«Будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження лабораторія має ввести в електронну базу даних», – пояснили у ЦГЗ.

Уточнюється, що номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок «Дій вдома», і має бути записаний у правильному форматі.

Водночас допускається й іноземний номер.

За коректність та оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

Згодом дані електронної платформи синхронізуються із сервісом «Дій вдома», це відбувається автоматично щогодини й без вихідних.

«Центр громадського здоров’я не опрацьовує дані в ручному режимі! З усіх питань щодо введення або редагування даних необхідно звертатися до лабораторії, яка виконала тестування. З усіх питань щодо роботи «Дій вдома» звертайтеся до Міністерства цифрової трансформації, що є адміністратором застосунку. З питань порядку перетину кордону звертайтеся до Державної прикордонної служби України», – зазначили у ЦГЗ.

За додатковою інформацією українці можуть звернутися до відділу організації лабораторної роботи ЦГЗ за номером: 044 294 64 99.

У випадку, якщо громадяни мають негативний тест ПЛР, виконаний за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники все ж таки змусили встановити застосунок «Дій вдома», необхідно надіслати запит до ЦГЗ на адресу [email protected].

Як повідомлялося раніше, з минулого понеділка у Польщі діють нові правила вʼїзду для українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: