У Мукачеві повним ходом цвіте «шалена сакура» (ФОТО)

У Мукачеві повним ходом цвіте «шалена сакура» (ФОТО)

Аномальне дерево у центрі Мукачево уже цвіте на повну, хоча період цвітіння японської вишні на Закарпатті ще не розпочався. Про це повідомляє портал Mukachevo.net.

Сакура, що росте на площі Федорова, уже вся вкрита рожевими квітами. Навесні вона традиційно цвіте найпершою, а в інші пори року, коли їй заманеться: листопаді, грудні, січні... Вона розцвіла ще на початку березня, а до того - 8 січня цього року, не зважаючи на сніг і морози. Тому місцеві жителі прозвали її «шаленою».

1_

Зазвичай цвітіння сакури починається з другої половини квітня і в залежності від погоди може тривати до початку травня. Синоптики прогнозують цвітіння сакури в Ужгороді з 10-14 квітня.

Уже скоро вся Україна милуватиметься цвітінням японської вишні на Закарпатті. А знайти всі романтичні вулички із деревами в місті можна за допомогою мапи сакур Мукачева.

До речі, найдовша в Закарпатті вулиця з сакурами також знаходиться у Мукачево – це вулиця Ужгородська і її протяжність більше 1300 метрів. Загальна ж протяжність вулиць із сакурами в місті – 4 кілометри. Тож недивно, що з 2018 року Мукачево оголошено столицею сакур Закарпаття.

Нагадаємо, що столична влада підрахувала скільки дерев висаджено за чотири роки.  Тоді як  у парку «Совки» невідомі викрали більш як сотню кущів (фото).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: