У МЗС засудили участь сербів у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків

У МЗС засудили участь сербів у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків

В МЗС висловили занепокоєння щодо незаконних контактів представників Сербії з анексованим Кримом

Міністр закордонних справ Павло Клімкін провів консультації з українським послом в Сербії Олександром Александровичем стосовно питань взаємин із Сербією.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

Міністр та посол, окрім обговорення українсько-сербських відносин, обговорили питання сербських найманців, які воюють на Донбасі на боці бойовиків.

У зв'язку з цим було наголошено «на необхідності дотримання Сербією своїх міжнародно-правових зобов’язань у сфері боротьби з тероризмом».

Також дипломати висловили занепокоєння щодо незаконних контактів представників Сербії з анексованим Кримом.

«Висловлено сподівання, що сербська сторона сповна дотримуватиметься декларованого нею принципу поваги суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків.

2 листопада державний секретар міністерства закордонних справ Республіки Сербія Івіца Тончев назвав заяви посла України у Белграді неприйнятними.

Варто зазначити, що у жовтні голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що у лавах незаконних збройних формувань «ЛНР» з початку АТО воювали понад три сотні громадян Сербії.

Лідер проросійської Сербської радикальної партії Воїслав Шешель закликав уряд оголосити персоною нон ґрата посла України в Белграді Олександра Александровича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: