У «Народному фронті» зробили заяву щодо затримання сина Авакова

У «Народному фронті» зробили заяву щодо затримання сина Авакова
Затримання Олександра Авакова 

Затримання сина міністра МВС у політсилі назвали «політичним шоу і боротьбою за владу»

Сьогоднішнє «політичне шоу» із затриманням сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та двох інших осіб не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з правом. Таку заяву на тлі останніх подій в країні зробили у політичній партії «Народний фронт».

«Ця справа пилилася два з половиною роки на полицях НАБУ і САП. Відповідно до офіційного повідомлення МВС, були проведені десятки експертиз та сотні процесуальних дій, в результаті яких, на думку МВС, немає жодного складу злочину, і це буде доведено в суді.

Але зараз мова про інше. Чому саме після того, коли МВС і персонально міністр Аваков не допустив силового розгону наметового містечка під ВР, зайняв окрему і незалежну позицію серед інших правоохоронних органів, виконав конституційні функції з перевірки підстав надання громадянства, в тому числі і так званим протестуючим, та є одним з ключових балансів у системі правоохоронної діяльності країни та взірцем у реформуванні Національної поліції, яка має найвищий рівень довіри громадян України, члену його родини пред’являються застарілі і політично мотивовані обвинувачення?

Ми розцінюємо цю дію як політичний тиск на міністра персонально та Національну поліцію в цілому, на політичну партію «Народний фронт» та фракцію цієї партії», - йдеться в заяві політсили.

У парті також впевнені, що «так звана антикорупційна боротьба перетворилася на боротьбу за владу». Зокрема вони вбачають в цих подіях і боротьбу за проведення дострокових виборів, також «боротьбу за формування політичних проектів під егідою антикорупційних органів».

«Не для цього були створені НАБУ, САП і інші антикорупційні органи, на які держава витрачає колосальні кошти. Нагадаємо, що саме наш Уряд відстоював, а фракція «Народного фронту» підтримала антикорупційну реформу», - йдеться в заяві.

Також фракція нагадала, що «однозначно виступає за створення Антикорупційного суду».

«Ми звертаємося персонально до заступника Генпрокурора, голови Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника, до послів країн Великої сімки, з якими ми спільно створювали ці антикорупційні органи, раз і назавжди постави крапку в політичній мотивації діяльності антикорупційних органів», - повідомили соратники Авакова.

У партії також зазначили, що Україна не перша, хто проходить такі етапи в розбудові антикорупційних органів. «Сусідня Польща також потерпала від політизації Антикорупційного бюро, саме тому перший директор цього органу поніс кримінальну відповідальність», - резюмували в політсилі.

Наразі відомо, що затриманий Олександр Аваков продовжує перебувати в будівлі НАБУ.

Також відомо, що суд не розглядатиме сьогодні справу сина Авакова.

Раніше вдень ЗМі повідомили, що сина Авакова привезуть в Солом'янський суд,де вже перебувають люди зі зброєю.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

О 15:20 31 жовтня сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Читайте також статтю: Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: