У Путіна звинуватили Францію і Німеччину у зриві скандальної Консультативної ради з ОРДЛО

У Путіна звинуватили Францію і Німеччину у зриві скандальної Консультативної ради з ОРДЛО
Засідання Контактної групи в Мінську щодо ситуації на Донбасі 

У РФ заявили, що всі ці події нібито «скидаються на добре скоординовану лінію»

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Німеччину і Францію нібито у зриві створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

У МЗС РФ зазначили, що спочатку був підписаний мінський протокол, а потім за прикладом Франції і Німеччини від домовленостей відмовився і Київ.

«На жаль, після наміченого прориву стали відбуватися дивні речі. В ході телефонних переговорів помічників нормандських лідерів Берлін і Париж під різними приводами йшли від підтримки домовленостей», - йдеться у повідомленні.

У РФ заявили, що всі ці події нібито «скидаються на добре скоординовану лінію».

«Всі ці події скидаються на добре скоординовану лінію. Не хочеться вірити, що за нею ховається спроба торпедувати зрушення на переговорах з подолання внутрішньоукраїнської кризи і одночасно перекласти відповідальність за створений тупик на Росію і Донбас», - додали у відомстві.

Як повідомлялося, у березні Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО (документи).

Нагадаємо, заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який опікується тепер українським напрямком, анонсував появу нового механізму врегулювання конфлікту на Донбасі. 

31 березня під час брифінгу в Офісі президента Єрмак зазначив, що ідея створення Консультативної ради обговорювалась в телефонній розмові політичних радників в нормандському форматі.

Зазначимо, що міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков розповідав, що рішення про створення консультативної ради з ОРДЛО може бути прийняте після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: