У Раді пропонують антикорупційним суддям влаштовувати щорічну перевірку на поліграфі

У Раді пропонують антикорупційним суддям влаштовувати щорічну перевірку на поліграфі

У антикорупційних суддів є «ризик» щорічно опинятися під детектором брехні

Володимир Парасюк, позафракційний депутат Верховної Ради, поділився із «Главкомом» ідеями щодо функціонування майбутнього Антикорупційного суду.

Як зазначає Парасюк, штат Антикорупційного суду має складатися лише з «нових людей»: «Обирати потрібно серед адвокатів, провести конкурс, перевірку. Крім того, цей суд повинен розглядати справи суто корупційного характеру, решта справ ні в якому разі не мають потрапляти до нього. Основне завдання цього суду – отримувати від Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури обвинувальні акти та розглядати їх по суті».

Недостатньої професійності нових суддів Парасюк закликає не боятися, адже «той досвід, який є у наших чинних суддів, – це лайно, а не досвід». «Я знаю адвокатів, — продовжує політик, — які легко б справилися з такими завданнями. Просто-напросто треба бути адміністратором Кримінально-процесуального кодексу, в якому все виписано».

Парасюк також пропонує ввести нову систему перевірки суддів — поліграф, який потрібно, за його ідеєю проходити щороку. Стосовно відбору судді для розгляду тієї чи іншої справи політик зазначає, що цей процес має бути детально прописаним, щоб не було ніяких родинних зв’язків чи спільних інтересів з обвинувачуваним.

Нагадаємо, що з 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходять мітинги, одна із вимог — створення Антикорупційного суду. 

Думки інших політиків щодо Антикорупційного суду читайте тут: Антикорупційний суд. Панацея чи п’яте колесо?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: