У Росії від Сovid-19 помер настоятель собору, який виступав проти закриття храмів

У Росії від Сovid-19 помер настоятель собору, який виступав проти закриття храмів
Настоятель кафедрального Богоявленського собору у Єлохові протоієрей Олександр Агейкін

Наближений до глави РПЦ протоієрей Агейкін помер після зараження коронавірусом

У Москві на 49-му році життя помер настоятель кафедрального Богоявленського собору у Єлохові протоієрей Олександр Агейкін. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Відійшов до Господа протоієрей Олександр Агейкін, настоятель Богоявленського Єлоховського кафедрального собору в Москві», - йдеться в повідомленні.

ЗМІ пишуть, що священник помер від коронавірусу. В офіційному повідомленні робочої групи при патріархові про діагноз не говориться.

Наприкінці березня Олександр Агейкін заявляв російським ЗМІ, що виступає проти закриття храмів і режиму ізоляції. Агейкін тоді також сказав, що якщо боятися хвороби більше бога, то нічого не допоможе.

Відомо, що 20 квітня Агейкін впав у кому. Раніше стало відомо, що тест на коронавірус у Агейкіна виявився позитивним. Протоієрей відомий як один з найбільш наближених до глави РПЦ Кирила осіб. ЗМІ зазначають, що патріарх Кирило контактував з ним останнім часом.

Протоієрею Агейкіну було 48 років. У 2000-2013 роках служив у храмі Христа Спасителя. У 2012 році став настоятелем Богоявленського храму.

До слова, за попередніми даними українського уряду, минулими вихідними, на які припало свято Воскресіння Христового, українські храми відвідало 140 тис. громадянЗазначимо, що в Україні минулого року, за даними МВС, у великодніх богослужіннях взяли участь понад 6,7 млн громадян.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у випадку, якщо парафіяни, які перебували у храмі найближчим часом захворіють на Covid-19, отцям загрожують різні міри покарання. За словами Геращенка, якщо хтось з прихожан захворіє або помре – це може бути умовний термін, позбавлення волі або штраф.

Як повідомлялось, поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі Російської православної церкви в Україні на Тернопільщині.

Також поліція також порушила кримінальну справу через недотримання карантину у Святогірській лаврі

Нагадаємо, напередодні головного християнського свята МВС та релігійні конфесії визначили формат відзначання Великодня: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція буде доступна для всіх.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква закликала українців іти до церкви на Великдень.

Як повідомлялось, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків (з них у дітей - 25, у медиків – 64),  це на 154 випадки більше ніж учора. За добу одужали - вісім чоловік, померли – 10.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: