У ВООЗ заперечили штучне походження Covid-19

У ВООЗ заперечили штучне походження Covid-19

У ВООЗ переконані в природному походженні коронавірусу

Новий коронавірус виник природним шляхом, а не внаслідок маніпуляцій у лабораторії, - переконані експерти ВООЗ

За оцінками експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, новий коронавірус виник природним шляхом. Уся наявна інформація вказує на те, що вірус не був зманіпульований або створений в лабораторії чи деінде, зазначила речниця ВООЗ Фадела Хаіб у вівторок, 21 квітня, на пресконференції у Женеві.

«Вкрай імовірним є те, що вірус має тваринне походження», - сказала Хаіб, цитує агентство новин Reuters.

Поки незрозуміло, як вірус передався людині, однак безперечно була тварина, що певний час переносила вірус у собі. Все вказує на те, що наприкінці минулого року вірус виник у кажанів, додала Хаіб.  

Низка країн, зокрема Австралія, вимагають від Китаю пояснень щодо причин появи коронавірусної інфекції.

В деяких американських ЗМІ повідомлялося, що вірус бере початок не з тваринного ринку у Вухані, а з лабораторії. Звідти, мовляв, внаслідок аварії або ж через вразливість системи безпеки й стався витік. Як відомо, адміністрація президента США не виключає версію, що Covid-19 могли випадково поширити з лабораторії у Вухані.

Деякі ЗМІ стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії Вуханя не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів.

До слова, науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян вважає, що потенційно вірус міг бути створений саме в лабораторії у Китаї.

Зауважимо, що в інституті вірусології Вуханя заявили, що люди здатні штучно створити Cоvid-19.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: