Москва готується до епідеміологічного колапсу: терміново будується величезний інфекційний шпиталь

Москва готується до епідеміологічного колапсу: терміново будується величезний інфекційний шпиталь
Поблизу Москви швидким темпами будують тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус

У будівництві госпіталю задіяна величезна кількість робітників, яких мотивують плакатами у радянському стилі

У Москві поблизу села Голохвастово швидким темпами будують тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус, який .дозволить розвантажити переповнені московські лікарні.

Госпіталь, який розрахований на 900 місць «Збулася божевільна мрія мера Москви Сергія Собяніна побудувати нову лікарню для заражених коронавірусом», – пише корреспондент Le Figaro Естель Леврес (Estelle Levresse).

«Минулого тижня робітники закопували останні траншеї, завершували гідроізоляцію дахів, садили ялини і встановлювали огорожі. На кожному майданчику території в 40 гектарів йшли роботи», – повідомляє видання. Розміщені всюди плакати в радянському стилі намагаються мотивувати робітників. «Будівельник, час відраховується в хвилинах!» - гласить один з них.

Лікарня, побудована з розбірних конструкцій і міститиме  12 звичайних медичних відділень і 16 реанімаційних відділень. Будинки були спроектовані спеціально для інфекційних захворювань. У кожну кімнату є два входи: один з головного коридору, інший зовні – з повітряним шлюзом, що дозволяє медичному персоналу екіпіруватися до контакту з пацієнтом.

Зазначають, що про будівництво такого центру мер Москви оголосив 10 березня. Загалом в будівництві братимуть участь 11 тисяч робітників – з усіх регіонів Росії та мігрантів з Центральної Азії – і 27 субпідрядних компаній. Андрій Бочкарьов, заступник мера відповідальний за проект, повідомив, що загальна вартість оцінюється в 5-7 мільярдів рублів. Розміщені всюди плакати в радянському стилі намагаються мотивувати робітників. «Будівельник, час відраховується в хвилинах!» - гласить один з них.

У коридорі будівлі реанімації двоє робітників з Астрахані, які звикли працювати на будівництві станцій метро, займаються підключенням електрики. Вони вважають, що було втрачено багато часу. «Якби організація процесу була кращою, ми могли б працювати швидше», – сказали вони.

Нагадаємо, всього в Росії станом на 21 квітня зареєстровано 52 763 випадки коронавірусу у 85 регіонах, більшість з них в Москві і Підмосков'ї. За добу було зареєстрровано 5642 випадки зараження коронавірусом.

В Україні 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: