У Саудівській Аравії почнуть повідомляти жінок про розлучення за допомогою SMS

У Саудівській Аравії почнуть повідомляти жінок про розлучення за допомогою SMS

Нове законодавство набуде чинності з 6 січня

У Саудівській Аравії почнуть повідомляти жінок про розлучення за допомогою смс-повідомлення. Раніше чоловіки могли розлучитися з дружинами і не говорити їм про це.

Нове законодавство набуде чинності з 6 січня.

«Постанова гарантує, що права жінки при розлученні будуть дотримані. Крім того, це гарантує, що будь-які доручення, видані до розлучення, не будуть використані неправомірно», — розповіла юрист Нісрін аль-Гамді.

Цей крок розширює права жінок у країні, що поступово виконується в межах програми «Бачення-2030», яку проводить наслідний принц Мухаммед бін Салман. За його ініціативи, у Саудівській Аравії жінкам дозволили водити авто та заходити на стадіони.

Також у країні вперше за 35 років дозволили кінотеатри. До цього у Саудівську Аравію вперше в історії призначили послом жінку. Жінки у Саудівській Аравії досі не обіймали таку посаду в країні.

Попри все, права жінок Ер-Ріяд продовжує утискати. Вони не можуть отримати паспорт без попередньої згоди влади, не можуть самостійно і вільно виїжджати закордон чи навчатися за державною програмою тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: