У вівторок депутати можуть скасувати підвищення своїх зарплат

У вівторок депутати можуть скасувати підвищення своїх зарплат
Депутатська зарплата

Парубій каже, що це рішення підтримано більшістю керівників фракцій

Верховна Рада України на пленарному засіданні у вівторок, 1 листопада, може розглянути проект постанови про скасування норм про підвищення зарплати депутатам. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова парламенту Андрій Парубій.

За його словами, ухвалення відповідного проекту постанову підтримано більшістю керівників фракцій.

«Я сподіваюся, що ми зможемо розглянути о 12:00 цей проект постанови про вилучення 3 і 4 пункту з постанови (про ухвалення у першому читанні проекту бюджету 2017 - ред.), які стосуються оплати праці народних депутатів», - зауважив спікер ВР.

Він зазначив, що «постанова про підвищення зарплати була невірною», але депутати «вміють визнавати помилки».

Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня в першому читанні проголосувала за проект закону про державний бюджет на 2017 рік. Підтримали законопроект №5000 245 депутатів.

Згідно із затвердженим у першому читанні документом, нардепи пропонують уряду в рамках бюджетного процесу переглянути рівень свого фінансового забезпечення. У проекті бюджету обранці пропонують значно підвищити собі оплату праці. Йдеться про зарплату розміром у 36 тисяч гривень у нардепа, 40,6 тисячі у заступників голови ВР і 43,5 тисячі гривень у спікера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: