У Зеленського назвали «Укрзалізницю» «заклятим місцем»

У Зеленського назвали «Укрзалізницю» «заклятим місцем»
Різниця рівня зарплат звичайних працівників на «УЗ» та у правління, директорів департаментів, складає сотні тисячі гривень
фото з відкритих джерел

Гришина: «Укрзалізниця» системно демонструє збитки, які на межі банкрутства»

«Укрзалізниця» з бюджетоутворюючого підприємства за останні роки перетворилася на «закляте місце», яке системно демонструє збитки. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявила Юлія Гришина, голова парламентської ТСК.

«Якщо говорити загалом про останні роки, то «Укрзалізниця» системно демонструє збитки, які на межі банкрутства. Минулого року, за даними Держаудитслужби, ці збитки сягнули 12 млрд грн. І це дещо шокуюча інформація для всієї країни, бо «Укрзалізниця» донедавна була бюджетоутворюючим підприємством держави і стратегічним перевізником вантажів. Це просто якесь закляте місце. Тому ми і хочемо за рік виявити причини, чому залізниця опинилася у такому стані, хто у цьому винен», – зазначила нардепка.

Через часті корупційні схеми, системні порушення, за словами Гришиної, і була створена комісія для перевірки роботи «УЗ».

«Причини створення комісії – це величезні збитки, які почала демонструвати «Укрзалізниця», падіння якості пасажирських перевезень, якості обслуговування, свідками яких ми всі є. До того ж, навколо підприємства точилася величезна кількість різноманітних корупційних скандалів, жоден з яких не набув належної правової оцінки. У січні ситуація вже стала катастрофічною.

Уже буквально на першому засіданні ТСК, яке ми проводили за участі міністра інфраструктури і членів наглядової ради «Укрзалізниці», була оприлюднена інформація, що «Підприємство знаходиться в катастрофічному стані, в якому ще ніколи не знаходилося, і вже навіть зарплати виплачуються з кредитів», – зазначила голова парламентської ТСК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: