Удари Франції в Сирії спрямують на об’єкти хімзброї, - Макрон

Удари Франції в Сирії спрямують на об’єкти хімзброї, - Макрон
Еммануель Макрон

Франція не хоче ескалації ситуації в Сирії, зазначив Макрон

Будь-які удари по території Сирії будуть спрямовані на об’єкти, пов’язані з хімічною зброєю.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон,  повідомляє Reuters.

«Будь-які наші удари по території Сирії будуть спрямовані на об’єкти, пов’язані з хімічною зброєю», – заявив Макрон.

Макрон заявив, що в найближчі дні прийме рішення про те, чи проводити військові удари по сирійських об'єктах хімічної зброї. 

Він також вказав, що Франція не хоче ескалації ситуації та вказав на проведення консультації із США та Великою Британією.

«Ми будемо продовжувати обмін технічною та стратегічною інформацією з нашими партнерами, зокрема з Великобританією і США, і найближчими днями ми оголосимо про наше рішення»  — сказав Макрон.

Як відомо, у вівторок президент США Дональд Трамп і прем’єр-міністр Британії Тереза Мей обговорили реакцію на застосування хімічної зброї в Сирії з боку режиму Асада, який продовжує військову активність за підтримки РФ та Ірану.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на саміт Америк, який відбудеться у столиці Перу Лімі, для підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

10 квітня Сполучені Штати Америки просять Раду Безпеки ООН проголосувати за пропозицію щодо нового розслідування про використання хімічної зброї в Сирії. 

Читайте також: Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: