Угорщина пригрозила й надалі блокувати зближення України і НАТО

Угорщина пригрозила й надалі блокувати зближення України і НАТО
Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто

Будапешт заявляє, що він «захищає угорців в Україні»

Будапешт буде і далі виступати проти взаємодії України в НАТО, незважаючи на міжнародний тиск. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, передає прес-служба МЗС Угорщини.

З його слів, Угорщина перебуває під значним міжнародним тиском, який має на меті скасування блокування Будапештом подальших переговорів між НАТО і Україною, і Угорщина вважає цей міжнародний тиск «несправедливим з огляду на те, що Україна несе відповідальність за ситуацію, що виникла».

«Угорщина не підкориться міжнародному тиску і не буде жертвувати правами угорського народу, що живе в Україні, на вівтарі геополітичних інтересів», - сказав міністр закордонних справ.

«Угорщина продовжить накладати вето на приєднання України до НАТО, поки вона не відновить права, які раніше надавалися національним меншинам. Якби Угорщина підкорилася тиску і «відмовилася» від права вето, вона залишилася б без інструментів для захисту прав угорців, які проживають в Україні», - сказав він.

Міністр пояснив, що Україна може зняти це вето, якщо відновить так звані права закарпатських угорців. Він також зазначив, що він заявить про це на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі в п'ятницю.

Напередодні Угорщина вчергове заблокувала міністерське засідання комісії Україна-НАТО, і не виключено, що зробить теж саме із засіданням Комісії на найвищому рівні у липні цього року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: