Україна і Білорусь домовилися про обмін журналіста Шаройка - ЗМІ

Україна і Білорусь домовилися про обмін журналіста Шаройка - ЗМІ
Журналіст Павло Шаройко 

У Білорусі Шаройку висунули звинувачення за статтею «шпигунство»

Україні можуть передати журналіста українського «Національного радіо» Павла Шаройка, який був затриманий у листопаді 2017 року в Білорусі за підозрою у шпигунстві.

Про це повідомляє видання «Білоруський партизан».

Зазначається, що нібито була досягнута певна домовленність на зустрічі «високопоставлених представників Білорусі та України» і вже підготовлені документи з підписом білоруського президента Олександра Лукашенка. Крім того повідомляється, що звільнення планується здійснити шляхом обміну Шаройка на громадянина Білорусі Юрія Політику, якого також підозрюють у шпигунстві, але в Україні.

Українські ЗМІ звернулися за коментарем до адвокатів Політики Валентини Роговець та Олександра Вольвака. Однак вони поки не стали коментувати цю інформацію, зазначивши, що 27 березня відбудеться суд щодо білоруса і до цього часу що-небудь коментувати некоректно.

17 листопада 2017 року голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка.

27 листопада Шаройку висунули звинувачення за статтею «шпигунство».

У лютому повідомлялося, що Верховний суд Білорусі розглядає в закритому режимі справу українського журналіста Павла Шаройко, якого звинувачують в шпигунстві.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: