Україна передасть Канаді список росіян, причетних до переслідувань жителів Криму – Джемілєв

Україна передасть Канаді список росіян, причетних до переслідувань жителів Криму – Джемілєв
Співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії в березні провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів

Україна відправить Канаді перелік російських службовців, причетних до порушень прав людини в Криму для того, щоб Оттава могла накласти на них санкції.

Про це за результатами зустрічей у парламенті Канади заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє Укрінформ.

«Ми запропонували запровадити «список Магнітського» по Криму, і депутати це добре сприйняли. Ми домовилися, що передамо перелік усіх прокурорів, суддів та інших, хто бере участь в утисках мешканців Криму, і канадці включатимуть їх до санкційних списків», - сказав Джемілєв.

Він уточнив, що Україна вже володіє необхідною інформацією та готова негайно направити до Канади необхідні документи. «Перелік осіб у нас вже є. Прокуратура Автономної республіки Крим, яка нині базується в Києві, збирає усі матеріали, тож ми зможемо передати цей список», - повідомив лідер кримськотатарського народу.

Як відомо, Джемілєв разом із заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом перебувають із кількаденним візитом в Канаді. У п’ятницю вони завершують своє перебування в Оттаві та перелітають до Едмонтона, де візьмуть участь в церемонії підняття кримськотатарського прапора над мерією міста, а також проведуть ряд зустрічей із місцевим керівництвом та українською громадою.

Нагадаємо, парламент Канади не зміг проголосувати за резолюцію про визнання депортації кримських татар актом геноциду.

Раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії 27 березня провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 активістів.

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: