Україна перейшла на літній час

Україна перейшла на літній час

Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед

У ніч на неділю Україна перейшла на літній час. Сьогодні о 3:00 встановився літній час шляхом переведення годинникової стрілки на одну годину вперед.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня. 

Наразі режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину для відпочинку у світлий час доби.

Раніше стало відомо, що Європарламент хоче скасувати перехід на літній час.

У Європарламенті аргументують таку позицію «громадянською ініціативою», яка висловлює занепокоєння відносно зміни двічі на рік часу.

Автори резолюції також посилаються на висновки дослідницької служби Європарламенту, яка підтвердила існування негативних наслідків для здоров'я людей від режиму переходу на літній та зимовий час упродовж року.

До слова, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати погодили проект рішення про звернення до Кабінету міністрів України щодо перегляду доцільності існуючого порядку обчислення часу на території України (запровадження та скасування переходу на літній час).

Як повідомлялося, Фінляндія має намір відмовитися від переходу на літній час, але для цього їй необхідно заручитися підтримкою Європейського союзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: