Україна приєднається до НАТО у найближчі 10 років - Порошенко

Україна приєднається до НАТО у найближчі 10 років - Порошенко
Петро Порошенко 

Порошенко наголосив, що держави НАТО могли би повчитися в України, як протистояти Росії

Президент Петро Порошенко заявив, що мета України - у наступні 10 років стати членом Північноатлантичного альянсу.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Hamburger Abendblatt, яке входить до німецького медіаконцерну Funke Media Group.

«Ми з особливою наполегливістю працюємо над членством у НАТО. Наша мета – у наступному десятиріччі стати членом Альянсу», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що разом з Україною Північноатлантичний альянс став би сильнішим і ефективнішим, ніж сьогодні, а держави НАТО могли би повчитися в України, як протистояти Росії.

Глава держави нагадав, що Київ з 2014 року протистоїть на сході країни проросійським сепаратистам, яких підтримує Кремль. На цей момент понад 10 тисяч людей було вбито в конфлікті.

Щодо анексії Криму Москвою 18 березня 2014 року Порошенко сказав наступне: «Росія зруйнувала систему міжнародного порядку після Другої світової війни. Для системи глобальної безпеки не існує альтернативи сильному НАТО».

Коментуючи надання Альянсом Україні, Боснії і Герцеговині, Македонії та Грузії статусу «країн-аспірантів», Порошенко наголосив: «Нам потрібен тепер план дій для набуття повного членства в НАТО. Ми прагнемо отримати цей план дій до кінця 2019 року».

За словами глави держави, Україна прагне «якомога швидше» виконати всі критерії для членства в НАТО і ЄС.

Український уряд виділяє «до шести відсотків» ВВП на оборону, а це в чотири рази більше, ніж у частини партнерів НАТО, підкреслив президент.

Читайте також матеріал: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: