У НАТО пояснили, що значить бути «країною-аспірантом»

У НАТО пояснили, що значить бути «країною-аспірантом»

НАТО трохи притушило переможні реляції українських посадовців

В штаб-квартирі НАТО кажуть, що визнання євроатлантичних прагнень України на сайті Альянсу не означає зміни політики блоку, а лише відбиває реальність. Про це ідеться у офіційному коментарі штаб-квартири Альянсу, який надійшов «Європейській правді».

«Політика НАТО (щодо України) залишається незмінною. Відбулися зміни у політиці України, і вони були відображені на сайті», - пояснив представник НАТО.

Варто зауважити, що саме про зміну інформації на сайті йшлося у повідомленнях від початку - у розділ «розширення» Україну внесли до переліку країн, які прагнуть до набуття повноцінного членства в цій організації.

«На даний момент чотири країни-партнери задекларували своє прагнення (aspirations) до членства в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія, а також Україна», - йдеться у відповідному розділі.

За описом на офіційному сайті НАТО, Україна набуває неофіційного статусу «країни-аспіранта».

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс (НАТО) визнав прагнення України до набуття членства в організації. Про це свідчить розділ на сайті НАТО, присвячений розширенню Альянсу.

Президент України Петро Порошенко привітав «довгоочікуване та логічне рішення НАТО підвищити рівень амбіцій України щодо Альянсу». За його словами, «це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: