Україна та Угорщина разом займуться річками на Закарпатті

Україна та Угорщина разом займуться річками на Закарпатті
Річка Тиса на Закарпатті

Київ та Будапешт домовилися про майбутню співпрацю щодо впорядкування річок на Закарпатті

Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері та вироблять спільний план майбутньої співпраці. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком. 

«Ми маємо спільний кордон і спільний інтерес у природоохоронній роботі. Міклош Шестак добре знайомий з проблемами наших прикордонних регіонів. Українська делегація домовилася про вироблення спільного плану співпраці, у якому, зокрема, стануть пріоритетними питання впорядкування водних об’єктів на Закарпатті», – повідомив Остап Семерак.

Він зазначив, що актуальними залишаються питання посилення співпраці між Україною та Угорщиною щодо вдосконалення систем прогнозування та моніторингу паводків, а також можливостей акумулювання паводкового стоку у гірських та рівнинних місцевостях.

«Протягом останніх років, зокрема за фінансової допомоги Угорщини, ведуться роботи з модернізації спільної інформаційно-вимірювальної системи «Тиса», яка призначена для прогнозування паводків та вжиття заходів із захисту територій від можливих затоплень. З огляду на це Україна зацікавлена у залученні фахівців та підтримці цього проекту», – зазначив Остап Семерак.

Він наголосив, що все-таки першочерговим напрямом міжнародної співпраці України з Угорщиною є перехід на європейські стандарти експлуатації і обслуговування прикордонних гідротехнічних споруд, обробка і передача інформації з питань протипаводкового захисту, надзвичайних ситуацій, гідрометеорології, якості прикордонних вод та обліку використання водних ресурсів.

Нагадаємо, 24-го та 25 листопада українська урядова делегація перебуває з офіційним візитом в Угорщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: