Українці назвали світового лідера, якому найбільше довіряють

Українці назвали світового лідера, якому найбільше довіряють
Ангелі Меркель українці довіряють найбільше серед закордонних лідерів

Лідеркою симпатій серед українців стала канцлер Німеччини Ангела Меркель

60% українців серед світових лідерів найбільше довіряють канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке було презентоване Центром «Нова Європа».

«Ми запитали в українців, кому українці довіряють із закордонних лідерів. Лідеркою симпатій виявилась канцлерка Німеччини Ангела Меркель», ─ сказав перший заступник директора Центру Сергій Солодкий під час презентації опитування.

Зазначається, що антилідером, чи аутсайдером цього рейтингу прогнозовано став президент РФ Путін. «Йому не довіряють понад 70% українців», ─ додав Солодкий.

Вказується, що вибірка дослідження становить 2029 респондентів. Опитування проводилося методом CAPI (особисті інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів, computer-assisted personal interviews). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання.

Із дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%. Опитування проводилося 6 – 19 листопада 2020 року.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Анґела Меркель вдесяте поспіль очолила рейтинг найвпливовіших жінок світу, який щороку складає журнал Forbes.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: