Українців готують до евакуації з круїзних лайнерів біля США – посольство

Українців готують до евакуації з круїзних лайнерів біля США – посольство
Круізний лайнер Grand Princess перебуває в США на карантині 
Фото: Пітер Дасільва / For The Times)

Йдеться про лайнери Grand Princess компанії Carnival, Celebrity Reflection, а також окремі судна компаній MSC Cruises, Equinox та Royal Caribbean

Судновласники круїзних лайнерів, які перебувають біля узбережжя США, отримують необхідні дозволи для евакуації громадян України додому, які досі залишаються на цих суднах в період пандемії.

Про це йдеться в коментарі Посольства України в США, оприлюдненому в ніч проти п'ятниці.

«Наразі триває спільна робота з низкою провідних компаній-судновласників для повернення українців-членів екіпажів, які перебувають на круїзних-лайнерах», - зауважили в дипломатичному представництві.

При цьому уточнюється, що йдеться про лайнери Grand Princess компанії Carnival, Celebrity Reflection, а також окремі судна компаній MSC Cruises, Equinox та Royal Caribbean.

«Важливо розуміти, що судновласники мають отримати дозволи від Центру з питань контролю та профілактики захворювань США (CDC), який розробив окремі вимоги для проведення евакуації членів екіпажів суден», - зазначили в українському посольстві.

Як тільки судновласники отримають усі необхідні дозволи, вони відразу повідомлять українських громадян на суднах про шляхи повернення додому, підкреслюється в повідомленні.

«У цей час посольство залишається на зв’язку з представниками-судновласниками та відстежує умови перебування й дотримання прав українських громадян, які залишаються на цих круїзних лайнерах», - зауважили в українській дипмісії.

У посольстві України в Вашингтоні також запевнили, що взаємодіють з цього питання з Державним департаментом США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: