ЗМІ: розвідка США перевіряє версію про витік Covid-19 з лабораторії у Вухані

ЗМІ: розвідка США перевіряє версію про витік Covid-19 з лабораторії у Вухані
За інформацією джерел ЗМІ, в даний час немає ніяких ознак того, що вірус був створений людиною

Штати не вважають, що вірус був пов'язаний з дослідженнями біологічної зброї

Розвідувальні служби США перевіряють версію про поширення коронавірусу Covid-19 з лабораторії в китайському Вухані.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Зазначається, що США не вважають, що вірус був пов'язаний з дослідженнями біологічної зброї. За інформацією джерел ЗМІ, в даний час немає ніяких ознак того, що вірус був створений людиною.

За даними співрозмовників телеканалу, як одна з версій розглядається можливість того, що вірус був створений в лабораторії у Вухані і випадково випущений за її межі.

Інші джерела повідомили, що американська розвідка не змогла підтвердити теорію, але намагається з'ясувати, чи був хтось заражений у лабораторії в результаті нещасного випадку або необережного поводження зі зразками, а потім заразив інших людей.

За даними джерела, розвідка США аналізує секретний збір розвідданих, призначений для китайського уряду, щодо цієї теорії. Але деякі представники розвідки говорять, що, можливо, фактична причина ніколи не буде відома.

В матеріалі CNN зазначено, що на підтримку версії про поширення вірусу з лабораторії у Вухані висловлюються деякі законодавці з числа республіканців.

Нагадаємо, журналісти, які висвітлювали спалах коронавірусу у Вухані, зникли.

ЗМІ стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії Вуханя не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів.

До слова, науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян вважає, що потенційно вірус міг бути створений саме в лабораторії у Китаї.

Спалах пневмонії Сovid-19, викликаної коронавірусом нового типу, вперше був зафіксований в грудні 2019 року в китайському місті Вухань. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що ситуацію можна характеризувати як пандемію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: