Українцям з 1 серпня потрапити до Еміратів буде важче: нові правила в’їзду в країну

Українцям з 1 серпня потрапити до Еміратів буде важче: нові правила в’їзду в країну
Із 1 серпня ОАЕ посилюють правила в'їзду через пандемію коронавірусу у світі

Аби потрапити до ОАЕ доведеться витратити кілька годин свого часу і заплатити близько 2560 грн додатково до вартості поїздки

Починаючи з 1 серпня пасажири всіх авіарейсів, що прибувають до ОАЕ, повинні обов'язково мати результат ПЛР-тесту на Covid-19, зроблений протягом 96 годин до прибуття. Це правило стосується й українців. Про це попередив директор одного із туристичних агентств та тревел-блогер Максим Циркель.

Починаючи з цього дня кожному туристу доведеться витратити кілька годин свого часу і заплатити близько 2560 грн додатково до вартості поїздки.

Для прильоту в Дубай необхідно буде заздалегідь робити ПЛР тест, не раніше ніж за 96 годин до вильоту. Для автоматизації контролю, органи влади ОАЕ запустили електронну систему для внесення результатів тестів клініками. В Україні сертифікацію пройшла лише одна лабораторія - Dila. Лише ця лабораторії і лише у певних відділеннях уповноважена робити ці тести і вносити результати в електронну систему для паспортного контролю.

«Наприклад, в Києві така лабораторія лише одна, в Голосіївському районі. На превеликий жаль, багато людей не зрозуміли нову процедуру. Туристи вирішили що можуть звернутися до будь-якої лабораторії «Діла», здати тест за 1800 грн і полетіти в Дубай. На жаль це не так!», - написав фахівець туристичної справи.

Він пояснив, що зареєструватися на тест для поїздки в ОАЕ можна лише на офіційному сайті і оплатити офіційний збір, встановлений органами влади (близько 2560 грн).

«Після реєстрації на сайті вам прийде унікальний код, з яким ви зможете здати тест лише в одній лабораторії «Діла» у порядку живої черги. У самій лабораторії нічого оплачувати не потрібно. Детально процедура описана у них на сайті», - написав він.

Тревел-блогер закликає українців бути уважними при плануванні поїздки до ОАЕ з 1 серпня і пам'ятати основні правила:

  • Тест на Covid-19 потрібно здати не раніше ніж за 96 годин до прильоту і не пізніше ніж за 48 годин до вильоту;
  • Тест можна здати лише в одній лабораторії за записом і з оплатою через офіційний портал здоров'я ОАЕ;
  • Вам потрібно пред'явити негативний результат тесту на реєстрації в аеропорту. По прильоту в Дубай результати вже будуть на паспортному контролі в електронному вигляді;
  • Ви зобов'язані мати страховку з покриттям від Covid-19.
  • І пам'ятайте! Самостійно зроблені тести в клініці «Діла» за 1800 грн не дають право на в'їзд в ОАЕ з 00:00 1 серпня!

До слова, раніше європейські туристи назвали ідеальну країну для відпочинку.

Зазначимо, що SkyUp відклала відновлення польотів до дев'яти країн та скасувала частину рейсів. У цьому списку також опинилися рейси до Іспанії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: