Українські урядовці почали відмовлятися від поїздок в Білорусь - посол

Українські урядовці почали відмовлятися від поїздок в Білорусь - посол
Ігор Кизим

Позитивний імідж Білорусі в очах простих українців стрімко падає

Після звинувачення українського журналіста Павла Шаройка в шпигунстві Україна перенесла деякі офіційні візити в Білорусь. Крім того, посол зазначив, що згідно з проведеними українськими телеканалами опитуваннями, позитивний імідж Білорусі в очах простих українців стрімко падає.

Про це повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим, додавши, що ситуація в цілому негативно вплине на співпрацю Мінська і Києва, передає Єврорадіо.

«Очевидно, що нічого хорошого для наших відносин тут немає. Слід було б порівняти той збиток, який завдав безпеці Білорусі журналіст, який нібито тут мережу агентів створив, із тим збитком, який для наших двосторонніх відносин мав хоча б один той брифінг представника КДБ», - сказав Кизим.

«Після цього випадку навіть окремі візити перенесені були. І якщо у вас буде засідання ПАРЄ, то наші депутати можуть прийняти рішення обмежити кількість делегації. Можна сказати, що окремі чиновники з уряду ухвалили рішення утриматися від поїздок в Білорусь», - додав глава української дипмісії.

На його думку, сторонам потрібно відновити рівень довіри, який сильно впав після інцидентів останнього часу з Шаройком і з Грибом.

Він не виключив, що затримання Шаройка було відповіддю на затримання в червні поточного року в Чернігові білоруса, звинуваченого в шпигунстві на користь Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 листопада про затримання власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка в Білорусі повідомили голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія і генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що український журналіст Павло Шаройко затриманий за звинуваченням у шпигунстві і нібито він зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України, які працюють під прикриттям.

КДБ Білорусі оголосив персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

 У відповідь Україна вислала з країни білоруського дипломата.

20 листопада стало відомо про затримання в Білорусі директора українського «Заводу обважнювачів» Олександра Скиби.

Україна вислала з країни білоруського дипломата у відповідь на оголошення радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова персоною нон ґрата.

21 листопада Державний прикордонний комітет Білорусі заявив про затримання 20 листопада трьох громадян України, які нібито порушили кордон, вирушивши по ягоди. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: