Український науковець два роки поспіль відзначає день народження у полоні «ДНР»

Український науковець два роки поспіль відзначає день народження у полоні «ДНР»
Вчений Ігор Козловський

Козловський перебуває в полоні вже 387 днів

Донецький учений-релігієзнавець Ігор Козловський відзначає вже свій другий день народження в полоні бойовиків «ДНР». Сьогодні Козловському виповнилося 63 роки. Про це розповів син полоненого Олександр на прес-конференції в Києві, повідомляють «Новости Донбасса».

Родичі заручника розповіли, що зверталися по допомогу до різних дипломатичних місій та інших інстанцій, проте це не дало істотних результатів.

Козловський перебуває в полоні вже 387 днів. Його дружина Валентина Козловська повідомила, що востаннє на зв'язок із полоненим виходила 6 грудня.

«Він кілька секунд говорив, що тримається і буде триматися, скільки вистачить сил», – розповіла вона.

Дружина Козловського додала, що здоров'я її чоловіка погіршилося – у камері розміром 1,5 на 3 метри погане освітлення і дуже волого.

Родичі кажуть, що «кримінальну справу» проти Козловського сфабрикували – його звинуватили в незаконному зберіганні вибухових речовин через кілька днів після того, як у Донецьку вибухом було пошкоджено пам'ятник Володимиру Леніну.

Син Козловського Олександр сказав, що ім'я його батька є в списках, які українська сторона подала на обмін полоненими.

Раніше повідомлялося, що «ДНР» відмовляється включати до списку обміну полоненими донецького вченого, називаючи його «громадянином республіки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: