«Укроборонпром» готовий до ліквідації

«Укроборонпром» готовий до ліквідації
Концерн «Укроборонпром» планують ліквідувати

Концерн буде розділений на шість галузевих корпорацій

«Укроборонпром» проробив всю домашню роботу і повністю готовий до трансформації.

Про це повідомив заступник генерального директора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм.

«Кінцева зупинка – ліквідація Концерну у нинішньому вигляді та створення замість нього шести галузевих Корпорацій», - написав Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що подальший хід реформи критично залежить від державних органів та їх бажання нарешті розрубити цей «гордіїв вузол».

«За останні два місяці попри карантин нашій команді вдалось донести наш план трансформації Концерну майже до всіх органів державної влади, які координують роботу оборонки: прем'єр-міністру України; керівництву Офісу президента України; міністру фінансів; міністру економіки; Службі Безпеки України та Головному управлінню розвідки Міністерства оборони», - пояснив заступник генерального директора «Укроборонпрому».

За його слова, протягом карантину «Укроборонпром» відновив роботу міжвідомчої парламентської групи, яка працює над законопроектами, необхідними для прискорення реформи Укроборонпрому.

«Ми вже затвердили кінцеву структуру законопроектів, презентували та виписуємо законодавчі норми для нової моделі управління активами Концерну та їх реструктуризації. Cподіваюсь, що наш головний законопроект про корпоратизацію «Укроборонпрому» вже зовсім скоро вийде на фінішну пряму. Найближчі тижні очікуємо його реєстрацію у Верховній раді. Все це - результат роботи з внутрішнім колом наших регуляторів», - розповів Найєм.

Окрім цього, «Укроборонпром» постійно інформує наших іноземних партнерів з Франції, Великобританії та США, які надають інституційну та фінансову підтримку реформі Концерну.

«Наступного тижня плануємо разом з партнерами НАКО запустити Defence Reform Talks - регулярні зустрічі про статус реформи Укроборонпрому для англомовної аудиторії», - резюмував заступник генерального директора «Укроборонпрому».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: