Уряд перевів студентів на лінії зіткнення на соцстипендіі та підвищив їх до 2,3 тис. гривень

Уряд перевів студентів на лінії зіткнення на соцстипендіі та підвищив їх до 2,3 тис. гривень
Ілюстративне фото

Право на соцстипендію надається не тільки студентам вищих навчальних закладів, а й студентам закладів професійної передвищої освіти

Кабінет міністрів перевів студентів, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, на соціальні стипендії, підвищивши їх до 2,3 тис. гривень. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу.

Згідно з ним, студентам (курсантам), які проживають на лінії зіткнення, надається право на виплату соціальної стипендії, яка становить 2360 гривень.

Таке право надається не тільки студентам вищих навчальних закладів, а й студентам закладів професійної передвищої освіти.

Зазначається, що соціальну стипендію також отримують діти учасників Революції Гідності, бойових дій, осіб з інвалідністю після війни і діти, позбавлені батьківського піклування.

Розмір стипендії студентів професійної передвищої освіти становить 890 гривень, а студентів вишів - 1180 гривень.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, студенти, які проживають на лінії зіткнення, і раніше могли користуватися правом на виплату соціальної стипендії при реєстрації як внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, 23 січня Кабмін скасував вікове обмеження до 23 років при отриманні соцстипендіі учасниками бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: