Уряд підготує новий макропрогноз для перегляду бюджету

Уряд підготує новий макропрогноз для перегляду бюджету

На базі нового макропрогнозу парламенту запропонують внести зміни до бюджету

Кабінет міністрів України підготує новий макроекономічний прогноз на початку 2020 року і запропонує Верховній Раді внести зміни до бюджету-2020. Про це 27 грудня повідомив прем'єрміністр Олексій Гончарук на брифінгу.

За його словами, підготовка нового прогнозу обумовлена мінливою макроекономічною ситуацією.

«Загрози ніякої ми не бачимо. Макроекономічна ситуація поступово змінюється і її просто потрібно буде враховувати. Ми на початку наступного року підготуємо ще один макроекономічний прогноз... Те ж саме буде в наступному році. Ми переглянемо і відкоригуємо макроекономічний прогноз і на його базі запропонуємо Раді внести зміни в бюджет», - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, доходи загального фонду державного бюджету України з початку 2019 року становили 93,9% від запланованого показника, в результаті чого до бюджету не надійшло 51,46 млрд гривень, запланованих у бюджеті. Це сталося через зміцнення національної валюти.

Раніше Кабінет міністрів зробив прогноз, що середній курс гривні до долара у 2020 році становитиме 27 грн/долар. Така цифра закладена у макропрогнозі, на якому розрахований проект держбюджету-2020.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: