«Уряд проголосують найближчими днями». Санду окреслила перші завдання для майбутнього Кабміну Молдови

«Уряд проголосують найближчими днями». Санду окреслила перші завдання для майбутнього Кабміну Молдови
Перше засідання парламенту Республіки Молдова XI скликання
Фото: esp.md

Президентка сподівається, що новий уряд ефективно боротиметься з корупцією

Найближчими днями новий склад парламенту має проголосувати за призначення уряду. Про це заявила президентка Республіки Молдова Мая Санду під час свого виступу на першому урочистому засіданні новообраного парламенту у понеділок, 26 липня, – передає кореспондент «Главкому».

«Найближчими днями проголосують за уряд. Разом з парламентом він повинен знайти термінові рішення безлічі проблем, спричинених безвідповідальністю та корупцією попередніх урядів», – повідомила Санду.

Президентка Молдови підкреслила, що уряд спільно з парламентом мають зменшити наслідки від підписаних попередньою владою збиткових контрактів та вивести державні підприємства з банкрутства.

«Він (уряд – ред.) повинен повернути важливе державне майно. Він має очистити державні установи по черзі від корумпованих інтересів та забезпечити їх функціональність. Необхідно терміново відновити зовнішнє фінансування та розблокувати важливі проєкти, в тому числі в галузі інфраструктури, які перебувають у стагнації через корупцію або поганий потенціал реалізації. Ми можемо досягти успіху в цих зусиллях, лише якщо закріпимо правильні цінності в суспільному та адміністративному житті нашої країни. Це не просто красиві слова – вони стосуються конкретних дій кожного державного службовця щодня», – додала Санду.

Нагадаємо, близько року при владі у Молдові перебуває тимчасовий уряд Ауреліу Чокоя. До слова, 11 липня у Молдові відбулися дострокові парламентські вибори після того, як з приходом до влади президентки Маї Санду парламент було розпущено.

Пропрезидентська партія «Дія та солідарність» здобула близько 52% підтримки виборців і отримала у парламенті 63 зі 101 мандата. Також у новому складі парламенту будуть представлені соціалісти із 23 мандатами та Партія «Шор» – шість мандатів.

Як повідомляв «Главком» у п’ятницю, 23 липня, Конституційний суд Молдови визнав законними результати виборів та затвердив мандати обранців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: