«З цієї хвилини – нульова толерантність до корупції». Санду відвідала перше засідання парламенту Молдови

«З цієї хвилини – нульова толерантність до корупції». Санду відвідала перше засідання парламенту Молдови
Мая Санду наголосила, що парламент Молдови повинен ухвалювати закони, які допомогли б боротися із корупцією, уряд має стояти на сторожі закону
Фото: newsmaker.md

Президентка заявила, що реформа прокуратури та судів у Молдові мають розпочатися невідкладно

Президентка Республіки Молдова Мая Санду зазначила, що першочерговими кроками новообраного парламенту має бути ухвалення законів та рішень, спрямованих на боротьбу з корупцією. Про це лідерка республіки сказала під час першого урочистого засідання новообраного парламенту, передає кореспондент «Главкому».

«З цієї хвилини розпочинається нульова толерантність до корупції на всіх рівня. Парламент має ухвалювати закони, які допомогли б боротися з корупцією, уряд має стояти на сторожі закону. Реформа прокуратури та судів повинна розпочатися невідкладно», – сказала Санду.

Санду також нагадала депутатам про основні виклики, які стоять перед Молдовою: наслідки пандемії, високий рівень бідності та міграції молодих людей, що має негативні наслідки для молдовської економіки.

«У цьому році Молдова відзначає 30 років і через 30 років настав час збудувати країну для громадян, і це реальний момент для революції, для зміни політиків, очищення інституції задля інтересів суспільства», – додала вона.

Нагадаємо, що 11 липня у Молдові відбулися дострокові парламентські вибори після того, як з приходом до влади президентки Маї Санду парламент було розпущено.

Пропрезидентська партія «Дія та солідарність» здобула близько 52% підтримки виборців і отримала у парламенті 63 зі 101 мандата. Також у новому складі парламенту будуть представлені соціалісти із 23 мандатами та Партія «Шор» – шість мандатів.

Як повідомляв «Главком» у п’ятницю, 23 липня, Конституційний суд Молдови визнав законними результати виборів та затвердив мандати обранців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: