В анексованому Криму мешканці повідомили про нові викиди

В анексованому Криму мешканці повідомили про нові викиди

Люди відчувають «печіння в очах» та отримала «опіки слизової оболонки носу»

Мешканці Армянська в анексованому Криму скаржаться на нові хімічні викиди у повітря.

Як повідомила телефоном Громадському мешканка міста Катерина Пивовар, характерний запах відчувався в місті зранку 10 жовтня.

Її разом з дітьми було доставлено до міської лікарні зі скаргами на подразнення хімічними речовинами. Пивовар стверджує, що відчуває «печіння в очах» та отримала «опіки слизової оболонки носу».

За її словами, лікарі діагностують саме ураження хімічними речовинами.

«Лікар написала, що алергічна реакція на токсичні речовини. Прописала Супрастин, виводити токсини, пити полісорб», — розповіла жінка.

Пивовар додала, що лікарі радять їхати з міста.

Жителі Армянська кажуть, що це не перший рецидив після зняття надзвичайного стану.

Про ознаки викидів повідомляють і користувачі соцмереж

«Сьогодні зранку знов коричневі рідкі опади на балконних поверхнях і кислий запах», - пишекористувач «Вконтакте» Сергій Самарін.

Місцеві жителі в соціальних мережах 23 вересня повідомляли, що після скасування надзвичайного стану в Армянськ почали повертати дітей.

Напередодні представники фактичної влади анексованого Криму повідомляли, що школи Армянська, де в кінці серпня стався викид токсичних речовин, приймуть дітей 26 вересня. Дитсадки мали запрацювати 25 вересня.

Перед цим підконтрольний Росії оперативний штаб із ситуації з викидами шкідливих речовин в Армянську рекомендував призначеній Росією владі міста скасувати режим надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод «Титан», стався викид невідомої отруйної речовини. Хімічне забруднення через викиди заводу «Титан» було зафіксовано також на Херсонщині.

Згодом кримський «Титан» призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

У вересні повідомлялося, на півночі окупованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) пропонує ввести санкції проти компаній, які сприяють виробництву хімічної продукції в анексованому Криму і проводять її реалізацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: