В БПП впевнені, що система з відкритими списками не вирішить проблему підкупу виборців

В БПП впевнені, що система з відкритими списками не вирішить проблему підкупу виборців
Фото з відкритих джерел

Підлаштувати виборчу систему з відкритими списками під купівлю голосів буде не так і важко — застерігають у БПП

Поки що ніхто не запропонував системи, яка б могла нівелювати підкуп виборців чи лідерів партій, — вважає Володимир Ар’єв, депутат Блоку Петра Порошенка.

«У випадку з відкритими списками можливість виборців «піднімати» когось у списку своїми голосами абсолютно не вирішує проблему. Оскільки кандидат зможе заплатити виборцям – а у нас бере дуже багато хто», — зазначає Володимир Ар’єв.

Політик вважає, що «мажоритарка», як і будь-яка система, буде згубною, доки у нас люди будуть брати гроші за голосування: «Підкрутити відкриті списки під скупку голосів буде не так і важко тим, хто «якісно» над цим працює весь час. У нас вигадують теоретичні моделі, але ніхто не хоче продумати практичну реалізацію. Але як мажоритарник я буду голосувати за відкриті списки».

Раніше повідомлялося, що намагання прийняти новий законопроект про виборчу систему з відкритими списками на останньому пленарному тижні виявились марними.

Запровадити систему з відкритими списками і прибрати потенційно корупційну мажоритарку, яку звинувачують в усіх бідах, – це зобов’язання брала на себе ще коаліція, сформована в 2014-му році.

Щось схоже на систему з відкритими списками депутатам вдалося запровадити на місцевих виборах у 2017-му. Проте неякісно підготована система в процесі використання викликала плутанину і  купу нарікань.

Думки депутатів з інших партій щодо майбутніх парламентських виборів читайте тут: Відкриваємо списки. П'ять головних запитань про виборчу реформу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: