В БПП заявили, що жодна із сил «міхо-майдана» не готова до виборів

В БПП заявили, що жодна із сил «міхо-майдана» не готова до виборів
Протести в Києві
Фото: Главком

Суспільство не готове до майданних історій, зазначив Денисенко

Народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко на своїй сторінці в Facebook зауважив, що так звані опозиційні сили, які проводять мітинги в Києві, насправді не готові до проведення виборів.

«Жодна із сил міхо-майдана не готова до виборів. І навіть не почала всерйоз думати про вибори. А тому всі їхні дії – це не останній бій, а лише гра на публіку… Можна не сумніватися, що протягом наступних 2-3 місяців нинішній формат опозиції буде кардинально видозмінений. І, можна не сумніватися, що з‘явиться два крила: ліберальне і бойове. Ліберальне знову повернеться в фейсбук і буде там робити свої рейди. Бойове буде шукати спонсора. І в залежності від задач спонсора буде чи то робити локальні вилазки, чи то воюватиме у ФБ. Формально, звичайно, Найєм продовжить підтримувати Левченка, а РПР говоритиме про принципи демократії. І за два тижні вони спробують і далі говорити про єдність рядів. Але поки, всі ці сили не готові до виборів. А тому, нічого серйозного від них чекати немає сенсу», – підкреслив Денисенко.

Депутат також зауважив, що суспільство не готове до майданних історій.

«Воно стомлене і шукає вирішення своїх проблем не у внутрішній боротьбі, а у втечі. Імміграція – ось головний ворог третього майдану. Виграє вибори не той, хто запалить третій майдан, а той, хто дасть надію, що тут варто залишитися», - зазначив нардеп.

За його словами, перший раунд опозиція програла.

«І програла виключно через те, що воювала не за народ, а за себе (нікому не зрозумілий закон про вибори, який дозволить цій опозиції зайти у владу) і за НАБУ (закон про антикорупційний суд). Чи зможе опозиції піднятися над власними амбіціями і подумати про народ (давати гасла необхідні народу)? Поки незрозуміло. Зрештою, незрозуміло і те, чи захоче влада вибити головні козирі у опозиції і розпочати роботу зі змін, до прикладу, в ЦВК. Хоча, з великою долею імовірності, можна прогнозувати, що акція протесту буде звужуватися», – відзначив Денисенко.

Раніше у неділю біля Верховної Ради сталася штовханина між учасниками протесту і силами правопорядку.

Як відомо, акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради у вівторок, 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства. У п'ятницю частина мітингувальників розійшлась.

Політична партія «Рух нових сил» та депутати «Самопомочі» вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

Як повідомлялося, у суботу протестувальники під Верховною Радою у Києві зажадали від президента України Петра Порошенка внести до Верховної Ради закони про антикорупційний суд та про імпічмент. Після цього віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висунула ультиматум партії «Самопоміч».

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: