В ЄС інше бачення щодо миротворців на Донбасі, ніж у РФ – глава МЗС Німеччини

В ЄС інше бачення щодо миротворців на Донбасі, ніж у РФ – глава МЗС Німеччини
Очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель 

Зігмар Габріель закликав використати вікно можливостей для розгортання миротворців на Донбасі

У п’ятницю, 17 листопада, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що є серйозні розбіжності по суті між тим, як Берлін і Париж бачать можливе розгортання місії ООН в Україні, і як це бачить РФ. Про це він сказав, спілкуючись із журналістами.

Як повідомляє інформаційне агентство Reuters, очільник німецького зовнішньополітичного відомства, який перебуває із візитом в Білорусі, сказав, що європейське і російське бачення щодо формату місії значно далекі одне від одного. При цьому, за словами Габріеля, було б бажано використати вікно можливостей щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, оскільки такий крок створить реальну можливість для миру в регіоні. 

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

13 листопада під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: