В ніч на неділю Україна переходить на літній час

В ніч на неділю Україна переходить на літній час

У 2018 році переведення годинників відбудеться в ніч проти 25 березня

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня. 

У 2018 році переведення годинників відбудеться в ніч проти 25 березня.

Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед. О 3-й ночі розпочинається літній час, тому доведеться прокидатися раніше.

Перехід здійснюється у відповідності з постановою Кабміну від 13 травня 1996 року. «Про порядок обчислення часу на території України». Україна переходить на зимовий час в останню неділю жовтня, на літній - в останню неділю березня.

Наразі режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину для відпочинку у світлий час доби.

Кілька років тому в Україні представники Партії регіонів намагалася добитися відмови від переходу на літній час (після того як це зробили у Росії), проте рішення так і не було прийнято остаточно, а після 2014 року це питання відпало.

Раніше стало відомо, що Європарламент хоче скасувати перехід на літній час.

У проекті документа, який був схвалений профільним комітетом із правових питань, європарламентарії прямо не вимагають від Єврокомісії скасувати перехід на літній час, натомість пропонують керівній інституції ЄС вийти з пропозиціями з цієї проблеми.

У Європарламенті аргументують таку позицію «громадянською ініціативою», яка висловлює занепокоєння відносно зміни двічі на рік часу.

Автори резолюції також посилаються на висновки дослідницької служби Європарламенту, яка підтвердила існування негативних наслідків для здоров'я людей від режиму переходу на літній та зимовий час упродовж року.

Як повідомлялося, Фінляндія має намір відмовитися від переходу на літній час, але для цього їй необхідно заручитися підтримкою Європейського союзу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: