В окупованому Криму із семи українських шкіл залишилася одна, де більшість класів російські

В окупованому Криму із семи українських шкіл залишилася одна, де більшість класів російські

У більшості шкіл у Криму з 2015 року українська мова відсутня як предмет, навіть факультативно

В окупованому Криму з українською мовою все дуже погано. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Леонід Кузьмін, голова Українського культурного центру (УКЦ) з Сімферополя.

«У нас ще в 2014 році було закрито факультет української мови в колишньому Таврійському національному університеті (тепер це Кримський федеральний університет), його об’єднали з факультетом слов’янської філології», - сказав він.

Крім того, у більшості шкіл з 2015 року українська мова відсутня як предмет, навіть факультативно, а де вона є, там питання відвідуваності і кількості (учнів. – Ред.) стоїть дуже гостро, повідомив Кузьмін.

«У нас було сім українських шкіл у Криму, із них зараз залишилася одна українська гімназія в Ялті, та й та в дуже урізаному вигляді – там більше половини класів російські. В деяких колишніх українських школах у Криму також залишилися українські класи», - розповів активіст.

За його словами, кримським татарам дещо легше: «Їм випустили нові підручники для вивчення кримськотатарської мови, і за бажання батьків кримськотатарський клас відкривають легко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: